Папа Франциск и цялата администрация на Ватикана са готови да

...
Папа Франциск и цялата администрация на Ватикана са готови да
Коментари Харесай

Папа Франциск готов да съдейства за мир в Украйна

Папа Франциск и цялата администрация на Ватикана са подготвени да спомагат по всички вероятни способи, с цел да се стигне до завършек на войната в Украйна, съобщи архиепископ Пол Ричард Галахър, държавен секретар на Ватикана, който е на посещаване в Киев.

„ Светият трон е зает с дипломатически действия и контакти както с украинските, по този начин и с московските управляващи и е подготвен ", разгласи той.

Галахър съобщи, че за Ватикана е значимо филантропичната помощ да не стопира.

„ За страдание, при всеки спор, към този момент сме го виждали в Сирия или Ливан, след известно време се появява отмалялост в поддръжката на хората, които се нуждаят от помощ. Умората се появява, тъй като не могат да намерят решение, а спорът се проточва “, сподели духовникът, който в петък ще се срещне с украинския външен министър Дмитро Кулеба.

Той се спря и на ролята на Светия трон в намирането на „ мирни решения на споровете “ посредством разнообразни канали. „ Сянката на войната покри Източна Европа, само че не би трябвало да забравяме и другите многочислени спорове по света “, сподели той на среща с новите посланици към Светия трон.

По-рано Франциск изрази подготвеност да се срещне с съветския президент Владимир Путин в Москва и съобщи, че „ към този момент “ няма да отиде в Киев. Срещата му с русия патриарх Кирил също беше отсрочена.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР