Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си

...
Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си
Коментари Харесай

Папа Франциск ще посети Белгия в края на септември

Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март ще посети Белгия от 26 до 29 септември, оповестиха през днешния ден локални медии, като се позоваха на удостоверение от Ватикана. Предвижда се Светият Отец да дойде от прилежащ Люксембург и по-късно да посети Льовен за отбелязването на 600 години от основаването на двата университета в града. Годишнината настава през 2025 година, разясняват медиите.

Главата на Римокатолическата черква ще посети също университетското градче Льовен-ла-Ньов в покрайнините на Брюксел. В столицата се чака в последния ден от пътуването папата да отслужи неделна литургия в катедралата на Кукелберг.

За финален път Белгия бе хазаин на посещаване на папата при идването на Йоан-Павел Втори през 1995 година, само че тогава програмата се ограничаваше единствено до Брюксел. По данни на Католическия университет в Льовен към 65 на 100 от популацията в Белгия са християни и от тях 58 на 100 са католици, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР