Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си

...
Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си
Коментари Харесай

Папа Франциск: Сексуалното удоволствие е дар от Бога, но порнографията трябва да се избягва

Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март сподели на католиците, че " половото наслаждение е подарък от Бога ", само че порнографията би трябвало да се заобикаля, цитират го европейски медии.

Забележките по време на катехизис за " порока на похотта " на пл. " Св. Петър " във Ватикана включват предизвестие, че " удовлетворението без връзка може да генерира форми на пристрастяване ". " Трябва да пазиме любовта ", сподели папата, съобщи " Гардиън ". Същевременно " успеха против борбата на похотта може да бъде начинание за цялостен живот ".

" В християнството половият инстинкт не се осъжда, не ", представен е папата от " Ел Паис ".

" Това красиво полово измерение обаче не е опазено от рискове. " По думите му, в случай че не е нечисто от порока, влюбването е " едно от най-чистите усеща ", само че " градината на чудесата " не е в сигурност от " демона на сладострастието ". Ако не се дисциплинира с самообладание и не се впише в история на " любовен танц на двама души, се трансформира във верига, която лишава индивида от независимост ".

Главата на Римокатолическата черква не за пръв път нападна порнографията: през 2022 година призна, че свещениците и монахините също гледат порно онлайн; назова го " недостатък, който имат толкоз доста хора... миряни и също свещеници и монахини. Дяволът влиза оттова ".

" Гардиън " в същото време пояснява думите на Франциск като отговор на консервативни критици, ядосани предходната седмица от появила се още веднъж книга отпреди десетилетия с намерено полово наличие се появи в авторство на близкия до папата аржентиски кардинал Виктор Мануел Фернандес. В една от главите се разказват разликите сред мъжките и женските оргазми, съобщи. 

Фернандес, чието назначение на една от най-влиятелните позиции разгневи някои консервативни кардинали, споделя, че сигурно не би написал книгата в този момент.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР