Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си

...
Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си
Коментари Харесай

Франциск заяви, че е дълбоко натъжен от новината за убийството на Абе и поднесе съболезнованията си


Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март се моли Япония да ускори уговорката си към мира и ненасилието макар " безсмисленото " ликвидиране на някогашния министър председател Шиндзо Абе, оповестиха от Ватикана в събота, представено от БТА.

В депеша Франциск съобщи, че е „ надълбоко тъжен “ от новината за убийството и сервира съболезнованията си на фамилията на Абе и на японския народ.

Абе беше смъртоносно прострелян по време на предизборна тирада през вчерашния ден в град Нара. Японските медии оповестиха, че стрелецът, който е бил арестуван, е изпитвал ненавист към религиозна група, на която е била предана майка му.

Държавният секретар на Ватикана, кардинал Пиетро Паролин, подписа телеграмата, в която се споделя за папата: „ След този неправилен акт той се моли японското общество да бъде укрепено в историческия си ангажимент за мир и ненасилие “.

Франциск за финален път се срещна с Абе по време на пътешестване в Япония през 2019 година Той посети Хирошима и Нагасаки, където през Втората международна война са хвърлени две американски атомни бомби, и разгласи, че самото владеене на нуклеарни оръжия е,,неморално``.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР