Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си

...
Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си
Коментари Харесай

Папата се извини, че е трябвало да отмени пътуване до Африка

Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март се извини на популацията на Демократична република Конго и Южен Судан за това, че се е наложило да анулира визитата си, защото болки в дясното коляно ограничиха способността му да върви, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Ватиканът разгласи в четвъртък, че пътуването от 2 до 7 юли е отсрочено за неопределен срок поради болестта на коляното на 85-годишния понтифик, което го принуждава да употребява инвалидна количка повече от месец.

„ Изпитвам огромно страдание, че би трябвало да отложа това пътешестване, което към момента имам огромно предпочитание да направя ", сподели той в неделното си послание пред хиляди хора на площад „ Свети Петър “.

„ Моля ви да ме извините за това. Нека се молим дружно, че с Божията помощ и благодарение на здравно лекуване да мога да дойда при вас допустимо най-скоро. Ние се надяваме ", сподели той, непосредствено обръщайки се към хората и управляващите на двете страни.

В четвъртък Ватиканът съобщи, че пътуването е било отсрочено, с цел да не се застрашат резултатите от лечението, на която папата се подлага при лекуване на коляното си.

В неделя той загатна за болестта си, за което се счита, че е скъсана връзка, като „ проблеми с крайници ми “. Франциск също по този начин страда и от ишиас, заради което куцаше още преди да се появи казусът с коляното.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР