Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си

...
Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си
Коментари Харесай

Папа Франциск осъди осакатяването на жени и трафика им с цел проституция

Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март осъди през днешния ден осакатяването на женски полови органи и трафика на дами за проституция. Светият отец назова тези практики унизително огорчение на достолепието на дамите и прикани управляващите да създадат всичко по силите си да сложат завършек на това, оповестява Българска телеграфна агенция.

Тази процедура, която за жалост е нормална в разнообразни елементи на света, унижава достолепието на дамата и е тежко посягане против физическото ѝ здраве, сподели Франциск.

Той приказва преди Световния ден на Организация на обединените нации за нулева приемливост към осакатяването на женски полови органи.

По данни на Организация на обединените нации, този вид осакатяване е концентрирано в към 30 страни в Африка и Близкия изток, само че се практикува и от имигрантски общности на други места по света. Повече от 4 милиона девойки са изложени на риск да бъдат обрязани по този метод тази година, показва Организация на обединените нации.

Папата, който приказва пред поклонници и туристи на площад Свети Петър в границите на седмичното си послание и благословия, означи, че това обрязване постоянно се прави в условия, които заплашват здравето на момичето. Във връзка с това, папата прикани и за повече старания за прекъсване на трафика на хора, изключително на дами и девойки за насилствена проституция.

"Това е дълбока рана, нанесена от срамното домогване до облага без никакво ценене на човешката персона ", сподели Франциск.

Той приказва в навечерието на Международния ден на католическата черква за молитва и осъзнаване против трафика на дами, който ще бъде маркиран във вторник.

"По улиците виждаме толкоз доста девойки, които не са свободни. Те са робини на трафиканти, които ги изпращат да работят и ги бият, в случай че не се върнат с пари. Това се случва през днешния ден, в нашите градове ", посочи светият отец.

Властите в Рим споделят, че незаконни банди примамват дами в Италия с заричане за работа и по-късно ги принуждават да проституират, като заплашват, че фамилиите им ще пострадат, в случай че не се подчиняват и отидат в полицията. Наричайки женското обрязване и трафика на хора "рани на човечеството ", Франциск прикани водачите да работят уверено, с цел да спрат както употребата, по този начин и унизителните практики, които засягат най-много дами и девойки.

Католически монахини в Рим са на предна линия в битката против трафика на дами. През 2016 година Франциск посети подслон в Рим, където благотворителна организация дава заслон на дами, освободени от хватката на сводници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР