Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си

...
Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си
Коментари Харесай

Папа Франциск ще посети Ирак през март

Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март ще посети Ирак от 5 до 8 март следващата година, предадоха Ройтерс и ТАСС, като се позоваха на Ватикана.

Говорителят на Ватикана Матео Бруни сподели, че Франциск, който навършва 84 години идната седмица, ще посети иракската столица Багдад, а също градовете Ур, Ербил, Мосул и Каракош, съобщи Българска телеграфна агенция. "Програмата на пътуването ще стане известна навреме и ще взема поради развиването на изключителната здравна обстановка по света ", съобщи Бруни.

Това ще бъде първото папско посещаване в Ирак. Франциск се надяваше да пътува тази година, само че проектите му не се реализираха заради съображения за сигурност и поради пандемията от ковид. То също по този начин ще бъде първото пътешестване на Франциск от повече от година, откакто всички визити в чужбина, планувани за 2020 година, бяха анулирани поради пандемията.

През 2000 година починалият папа Йоан Павел Втори искаше да посети античния иракски град Ур, обичайно считан за отечество на библейския патриарх Авраам. Посещението трябваше да бъде част от поклонническо пътешестване в Ирак, Египет и Израел. Преговорите с държавното управление на тогавашния иракски водач Саддам Хюсеин обаче се провалиха и Йоан Павел Втори не можа да отиде.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР