Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си

...
Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си
Коментари Харесай

Папа Франциск разкри какъв ще бъде светът след COVID-19

Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март посети през вчерашния ден гробницата на св. Франциск от Асизи и подписа енциклика, в която изложи визията си за света след Коронавирус, който би трябвало да бъде построен върху солидарността, братството и грижата за околната среда, съобщи Асошиейтед прес.

При първото си пътешестване отвън Рим от края на февруари насам Франциск отслужи литургия в криптата на базиликата на свети Франциск в град Асизи. След службата папата предложения преводачите на другите издания на енцикликата да се приближат до олтара и подписа текстовете.

Очаква се документът "Фратели тути " да бъде оповестен през днешния ден. На 4 октомври католическата черква отбелязва деня на свети Франциск. Очаква се в доста връзки той да синтезира главните цели на настоящия папа, като призове за повече взаимност с бедните, разговор с другите и грижа за творението на Бог. Според Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март коронавирусната пандемия единствено е удостоверила възгледите му за взаимосвързаността на положението на планетата и положението на хората, които живеят на нея.

Заглавието на енцикликата, което идва от откъс от творбите на светеца, живял през 13 век, породи дискусия в англоезичния свят, отбелязва АП. Някои критици показаха, че точният превод на първата дума е "Братя ", което изключва дамите. Според Ватикана множествената форма на думата обгръща и двата пола.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР