Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си

...
Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си
Коментари Харесай

Папата с призив към иракския президент

Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март прикани през днешния ден иракския президент Бархам Салих да подсигурява сигурността на християните в страната и да им даде опция да вземат участие в нейното бъдеще, съобщи АП.

Салих, който е на посещаване във Ватикана, беседва първо с Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март, а по-късно - и с държавния секретар Пиетро Паролин и архиепископ Пол Галахър, секретар за връзките с страните, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс. Светият трон заяви в изказване, че диалозите са били фокусирани върху поддръжката за мира и сигурността в Ирак, изключително за християнското малцинство, доста от чиито членове бягат от родните си места, с цел да не бъдат преследвани от организацията "Ислямска страна ". В текста се акцентира, че е значимо "да се резервира историческото наличие на християните " в Ирак, като се отбелязва, че те са неразривна част от страната и имат значим принос за възобновяване на иракското общество. Затова е належащо да се подсигурява тяхната сигурност и "мястото им в бъдещето на Ирак ", акцентира Светият трон.

Папа Франциск одобри на визита Майк Пенс

Папата е изразил вяра, че тази година може да посети Ирак, само че към този момент няма доказани проекти. Не е ясно дали може да се състои такава аудиенция, поради усилването на напрежението в Ирак и безредиците, избухнали след убийството от Съединени американски щати на авторитетния ирански военачалник Касем Солеймани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР