Папа Франциск е издал заповед за прекратяване на продажбата на

...
Папа Франциск е издал заповед за прекратяване на продажбата на
Коментари Харесай

Папата нареди да не се продават цигари във Ватикана от 2018 г.

Папа Франциск е издал заповед за преустановяване на продажбата на цигари на територията на Ватикана от следващата година заради опасения за здравето на пушачите, заяви представителят на Курията Грег Бърк, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Продажбата на пури във Ватикана ще остане позволена най-малко още известно време, тъй като техният пушек не се вдишва, посочи той.

Бърк разгласи, че Светият трон не може да спомага на процедура, която вреди на здравето на хората и по данни на Световната здравна организация убива над седем милиона души годишно. 

На територията на папската страна цигарите се продават на чиновници и на пенсионери на цени, доста по-ниски от тези в Италия. Служителите имат право да купуват по пет стека месечно и мнозина италианци молят свои познати, които са на работа във Ватикана, да ги доставят с евтини цигари.

Грег Бърк разяснява, че търговията с цигари носи доходи на Светия трон, само че " никоя облага не може да бъда оправдана с цената на живота на хората ". 

Ватиканът е една от дребното страни в света, забранили тютюнопушенето на своя територия. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР