Папа Франциск е добре след операцията на дебелото черво, съобщи

...
Папа Франциск е добре след операцията на дебелото черво, съобщи
Коментари Харесай

Папа Франциск е добре след операцията на дебелото черво

Папа Франциск е добре след интервенцията на дебелото черво, заяви Светият трон, представен от Ройтерс. 

Говорителят на Ватикана Матео Бруни съобщи, че папата е " реагирал добре " на интервенцията, осъществена под обща упойка, само че не сподели какъв брой дълго ще остане в римската болница " Джемели ". Управляваната от Католическата черква болница " Джемели " в северната част на Рим обичайно лекува римските първосвещеници и част от 10-ия етаж на постройката е непокътнат за тях. 

Папата бе признат в болничното заведение през вчерашния ден следобяд, а официалното съобщение на Бруни бе оповестено малко преди среднощ. По-рано в неделя, папата изглеждаше в положително здраве по-рано през вчерашния ден, когато направи послание пред хиляди хора на пл. " Свети Петър " и разгласи, че ще посети Словакия и Унгария през септември. 

Папа Франциск беше опериран от дивертикулоза на дебелото черво - положение, при което се образуват торбовидни разширения в стената на дебелото черво и то се стеснява. Освен че предизвиква болежка, това положение може да докара до отичане, инфектиране и мъчно изхождане. По-често наранени от него са старите хора. Операцията бе осъществена от 10-членен медицински екип.  

Той от време на време страда от зной, защото на младини част от белите му дробове е била отстранена след заболяване в родната му Аржентина. Папа Франциск страда и от ишиас, което го принуди да пропусне няколко прояви при започване на годината и му предизвиква от време на време проблеми с ходенето. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР