Папа Франциск, докато пътуваше днес за Бахрейн, изпитваше толкова силна

...
Папа Франциск, докато пътуваше днес за Бахрейн, изпитваше толкова силна
Коментари Харесай

Папа Франциск не бе в състояние да направи традиционна обиколка на самолета, с който лети

Папа Франциск, до момента в който пътуваше през днешния ден за Бахрейн, изпитваше толкоз мощна болежка в коляното, че не можеше да обиколи самолета, с цел да поздрави, както нормално съпътстващите го кореспонденти, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Още по темата
Осемдесет и пет годишният Франциск върви с бастун, откогато при започване на годината скъса коленни връзки, и от време на време употребява инвалидна количка, само че по време на полетите постоянно успяваше да се разноски, с цел да замени няколко думи с публицистите, упълномощени към Ватикана.

" Днес имам мощни болки и не съм в положение да вървя в самолета, тъй че ще седна, а вие ще дойдете при мен ", сподели папа Франциск на репортерите по време на полета до Бахрейн, където през днешния ден дойде на четиридневно посещаване. Понтификът съобщи, че през вчерашния ден е бил на физиотерапия, а коляното постоянно го боляло на идващия ден. Въпреки болката Светият отец изглеждаше в положително въодушевление, до момента в който публицистите го поздравяваха един по един в предната част на самолета. " Това ще е забавно пътешестване, което ще ни накара да се замислим ", съобщи папа Франциск.

Четиридневното посещаване - сред 6 и 9 ноември - е ориентирано към подобряването на връзките с ислямския свят, само че папа Франциск ще би трябвало да се оправи и с спора в Бахрейн, обвързван с правата на индивида, който опълчва сунитската монархия на шиитската съпротива.

Папа Франциск ще приказва на " Бахрейнския конгрес за разговор: Изтокът и Западът за човешко взаимно битие ", ще беседва с краля на Бахрейн Хамад бин Иса Ал Халифа и ще се срещне с Мюсюлманския съвет на старейшините в джамия, намираща се в кралския замък.

Бахрейн съобщи, че интернационалният конгрес, на който е хазаин по време на визитата на папата, има за цел да " затвърди полезностите на мира и сигурността ", в това число разговора за поощряване на мирното взаимно битие.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР