Папа Франциск днес за първи път се появи на публично

...
Папа Франциск днес за първи път се появи на публично
Коментари Харесай

Папа Франциск за първи път се появи на публично място в инвалидна количка

Папа Франциск през днешния ден за първи път се появи на обществено място в инвалидна количка, откакто болежка в коляното ограничи способността му да върви, съобщи Ройтерс.

Светият отец одобри група монахини на визита в зала " Павел Шести " във Ватикана, седнал в инвалидна количка. След това помощник му оказа помощ да се реалокира от количката на мястото си.

През последния месец 85-годишният Франциск на няколко пъти анулира свои значими задължения поради болките в дясното си коляно, отбелязва Ройтерс.

Неотдавна той съумя да извърви към десетте метра от страничния вход на подиум до мястото си в центъра, въпреки и благодарение на асистенти.

Миналия месец, по време на Великденските празници, Светият отец няколко пъти участва на литургии в базиликата „ Свети Петър “, без обаче да ги води. Всеки път папата делегираше това право на някой архиепископ или кардинал. Той също по този начин четеше своите проповеди седнал, напомня Ройтерс.

Франциск сподели, че лекарите ще му слагат инжекции, която да му оказват помощ да се движи. Не е ясно обаче дали лечението е почнала.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР