Папа Франциск днес призова за международен ден на молитва за

...
Папа Франциск днес призова за международен ден на молитва за
Коментари Харесай

Папата насрочи международен ден за молитва за мир в Украйна


Папа Франциск през днешния ден прикани за интернационален ден на " молитва за мир " на 26 януари, с цел да спре задълбочаването на рецесията в Украйна, като съобщи, че напрежението заплашва сигурността на Европа и рискува да провокира големи последствия, заяви Ройтерс.

" Със угриженост проследявам възходящото напрежение, което заплашва да нанесат нов удар на мира в Украйна и да сложи сигурността на Европа под подозрение, с още по-широки последствия ", съобщи папата. Той прикани " всички хора с благосклонност " да се молят идната сряда, тъй че всички политически начинания " да бъдат в работа на братството сред хората ", а не на пристрастни ползи.

Ватиканът не даде незабавни детайлности за това по какъв начин папата ще означи този ден. " Онези, които преследват ползите си, като вредят на другите, са в пренебрежение към призванието си като хора, тъй като всички ние сме основани като братя ", сподели той, без да прецизира.

Папата разгласи молитвения ден и насочи апел за за разговор за потушаване на рецесията по време на седмичното си послание и благословия към поклонниците и туристите на площад " Свети Петър ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР