Папа Франциск днес призова свещениците да не са лицемерни и

...
Папа Франциск днес призова свещениците да не са лицемерни и
Коментари Харесай

Папата призова свещениците да не бъдат лицемерни

Папа Франциск през днешния ден прикани свещениците да не са лицемерни и да се отнасят към паството си със съчувствие. Този зов той насочи по време на литургията за Велики четвъртък, съобщи Ройтерс.

Светият отец управлява месата в базиликата " Свети Петър ", по време на която бе осветено мирото за църковните служби на Разпети петък и на Възкресение Христово. По-късно той посети централния женски затвор в Рим за годишния обред, осъществяван на Велики четвъртък, в който той мие краката на хора в неравностойно състояние и на хора, считани за отхвърлени от обществото. Ритуалът е демонстрация на примирение от страна на главата на Римокатолическата черква.

На литургията тази заран осемдесет и седем годишният Франциск, който тази зима имаше респираторни проблеми, изчете дълга проповед, откакто на Палмова неделя той отхвърли да направи това в последната минута.

В проповедта си Франциск предизвести духовниците " да не изпадат в свещеническо двуличие " или да проповядват едно нещо на паството си, а да вършат друго като свещеници. Той ги прикани постоянно да демонстрират благосклонност към вярващите и да не ги съдят, а вместо това да плачат за личните си грехове.

В събота против неделя папата ще управлява литургията за Възкресение Христово в базиликата " Свети Петър ", а няколко часа по-късно ще управлява великденската неделна литургия и ще произнесе следващото си слово " Урби ет орби ".

Companies that left Russia since its 2022 invasion of Ukraine and subsequent government sanctions lost over $107 billion in writedowns and lost revenue
— Reuters (@Reuters)
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР