Папа Франциск беше изписан в събота сутринта от болница Джемели

...
Папа Франциск беше изписан в събота сутринта от болница Джемели
Коментари Харесай

Папа Франциск: Все още съм жив

Папа Франциск беше изписан в събота сутринта от болница " Джемели " в Рим , където в последните няколко дни беше лекуван от респираторна зараза, заяви CNN.

При тръгването си от лечебното заведение папата беседва с доброжелатели и публицисти, като се пошегува, че е " към момента жив " .

Запитан дали се е уплашил в сряда поради респираторните си проблеми, той съобщи: " Един дъртак, по-възрастен от мен, след сходна обстановка ми сподели - отче, не видях гибелта, само че я видях да идва. Гадно, а! "

Папа Франциск също прегърна двойка, изгубила щерка си предходната нощ .
 Изписват папа Франциск от болничното заведение в събота
Изписват папа Франциск от болничното заведение в събота

Той ще участва на службата на католическата Цветница

След като напусна болничното заведение, той посети една от най-популярните църкви в Рим - базиликата Санта Мария Маджоре, където се помоли за болните деца, които е срещнал по време на лекуването си.

86-годишният папа, след като се оплака от затруднено дишане . Той е бил диагностициран с бронхит и е реагирал добре на венозно вливане на антибиотици, съобщи медицинският екип.

Папата, който означи 10-ата годишнина от своя понтификат по-рано този месец, страда от редица болести през последните години. За последно той беше приет в болница през юли 2021 година, когато му беше отстранена част от дебелото черво поради дивертикулит.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР