Папа Франциск беше достатъчно здрав, за да прочете молитва без

...
Папа Франциск беше достатъчно здрав, за да прочете молитва без
Коментари Харесай

Папата се подобри, прочете молитва без чужда помощ

Папа Франциск беше задоволително здрав, с цел да прочете молитва без непозната помощ за първи път, откакто се разболя с остро инфектиране на белите дробове преди две седмици, предава " Ройтерс ".

Папата, който навършва 87 по-късно този месец, помоли помощници да му оказват помощ да прочетат молитвите и посланията му през последните седмици и предходната седмица отмени планувано пътешестване до срещата на върха за климата COP28 в Дубай по разпореждане на доктор след припадък на грип и проблеми с белите дробове.

Отбелязвайки католическия празник на Непорочното зачатие, папата се появи на прозореца на Апостолическия замък, облечен в бяло палто по цялостен растеж. Той стоеше през цялата къса молитва Ангел Господен, която се чете в неделя и на всички свети празници. Той също се усмихна и помаха, с цел да поздрави тълпите на площада.

" Моля всички вярващи... да се молят за мир в Украйна, в Палестина и Израел и във всички земи, засегнати от войната. Ние молим за мир, сърцата да бъдат успокоени ", сподели той.

" Трябва да има мир ", добави той.

Папата сподели в сряда, че се усеща доста по-добре, само че добави, че гласът му към момента е слаб. 

По-късно в петък се чака папата да посети църквата Санта Мария Маджоре в Рим, а също по този начин да се помоли и да сложи цветя в основата на скулптура на Мадоната в центъра на града.

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР