Папа Франциск бе приет днес в римската клиника Джемели за

...
Папа Франциск бе приет днес в римската клиника Джемели за
Коментари Харесай

Папа Франциск е приет в болница, оперират го следобед

Папа Франциск бе признат през днешния ден в римската клиника " Джемели " за незабавна хирургическа намеса, която ще му бъде направена с цялостна анестезия, предадоха международните организации и Българска телеграфна агенция.

 

Операцията се постанова поради риск от задръстване на червата, разгласи Ватиканът.

 

Според медицинския екип признаците, които е имал папата, са се влошили. Той ще остане няколко дни в болничното заведение.

 

Това е втора сходна намеса за папата след тази отпреди две години, когато му бяха отстранени 33 сантиметра от дебелото черво поради свиване и инфектиране, напомня Асошиейтед прес.

 

Преди да отиде в болничното заведение, папата през днешния ден организира седмичната си обща визита на площад " Свети Петър " в Рим.

 

Вчера папата бе за малко в същата тази клиника, а след това бе пояснено, че той е бил там за планувани проучвания. Неотдавна папата се оплака от висока температура и анулира задължения за един ден. А през март той беше признат в същата болница с бронхит и се възвърне след няколко дни посредством вливане на антибиотици.

 

Папата ще бъде подложен в този момент на лапаротомия и абдоминална пластика с протезиране за лекуване на повтарящо се, мъчително и влошаващо се притеснение на червата, разяснява Ватиканът, представен от Асошиейтед прес.

Лапаротомия това е отворена коремна интервенция. Тя може да помогне на хирурга по едно и също време да диагностицира и да лекува здравословен проблем.

 

" Престоят на папата в здравното заведение ще продължи няколко дни за естествен постоперативен курс на лекуване и цялостно и функционално възобновяване ", се споделя в изказване на Ватикана.

 

По време на интервенцията през 2021 година папата остана 10 дни в болница.

В изявление за Асошиейтед прес през януари Франциск показа, че чревните му проблеми, провокирали миналата интервенция, са се появили още веднъж. 

 

Папата има  и други здравословни проблеми. Той страда от болки в коляното и е заставен да се движи с бастун или инвалидна количка. В предишното му бе отстранена част от белия дроб.

 

Неотдавна Ватиканът удостовери, че в идните месеци на папата му следва претрупан откъм пътувания график. През август той ще бъде за 4 дни в Португалия за дните на католическата юноша. После ще посети Монголия. Планирана е и аудиенция на папата в Марсилия. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР