Панорама на образованието се проведе в гр. Мездра. Организатор на

...
Панорама на образованието се проведе в гр. Мездра. Организатор на
Коментари Харесай

В Мездра се проведе традиционната Панорама на образованието

Панорама на образованието се организира в гр. Мездра. Организатор на събитието, което е от програмата на Празниците на културата " Мездра май ", бе община Мездра. Гост на обичайния учебен конгрес беше началникът на Регионално ръководство на образованието (РУО) - Враца Лорета Колева. В Панорама на образованието 2022 се включиха всички съществени и междинни образователни заведения в общината: СУ " Иван Вазов ", ОУ " Христо Ботев ", ИОУ " Св. св. Кирил и Методий ", ПГ " Алеко Константинов " и ПГ по МСС - гр. Мездра, СУ " Св. Климент Охридски " - с. Зверино и ОУ " Васил Кънчов " - с. Моравица.

С помощта на рекламни материали и презентации представители на петте учебни заведения и на двете професионални гимназии показаха опциите за образование в съответното образователно заведение, материално-техническата база, с която разполагат, новостите в образователните стратегии, паралелките и специалностите, в които ще бъде сбъднат банкет през образователната 2022/2023 година

" Благодаря на шефовете и на учителите за професионалното отношение и персонална ангажираност - без вас този влиятелен учебен конгрес нямаше да бъде вероятен, сподели при откриването на панорамата Нели Минева, заместник-кмет " Икономическо развиване, обществени и филантропични действия ". Позволете ми от свое име и от името на отдел " Образование, обществени действия и опазване на здравето " да благодаря на РУО-Враца за положителното партньорство и методическа поддръжка. Заедно сме в общата ни идея - обезпечаване на качествено обучение за всяко дете. На родителите и учениците поисквам да създадат своя осведомен избор и всеки възпитаник да откри своето обичано учебно заведение в община Мездра! ".

Илияна Александрова, мл. специалист " Образование и обществени действия " в община Мездра, показа образователните заведения на територията на общината. Музикално-танцов привет към всички присъстващи насочиха Вокална грипа " Детски свят " и мажоретният състав при Център за поддръжка за личностно развиване и Детски танцов състав " Мездренче " при НЧ " Просвета 1925 ". Панорамата на образованието се провежда от община Мездра от 2015 година насам, като се изключи 2020-а и 2021 година заради пандемията от Covid-19.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР