Панкреасът е важна част от храносмилателната система. Тя произвежда ферменти,

...
Панкреасът е важна част от храносмилателната система. Тя произвежда ферменти,
Коментари Харесай

Тревожни предвестници: 8 ранни симптома за рак на панкреаса

Панкреасът е значима част от храносмилателната система. Тя създава ферменти, нужни за разграждането на храната. Ракът на панкреаса води до възникването на злокачествени образования в тъканите на този орган.

Жизнено значимо е в точния момент да бъдат разпознати първите признаци на това смъртоносно заболяване, с цел да има някакъв късмет за излекуване. Те доста наподобяват на признаците на други болести, по тази причина ракът на панкреаса неведнъж се диагностицира прекомерно късно.

Следете деликатно за работата на своята храносмилателна система. Всякакви нередности в работата на стомаха са обезпокоителен сигнал и би трябвало да изострят вниманието ви.

Ако откриете някой от изброените по-долу 8 признака, би трябвало неотложно да потърсите помощ доктор.

1. Неочаквано развиване на диабет
При диабет организмът създава незадоволително инсулин и не е кадърен да контролира равнището на захарта в кръвта. Това е публикувано заболяване с голям брой форми, само че в случай че нищо не е предвещавало неочакваната му поява, това може да е първи симптом за рак на панкреаса.

2. Сърбеж в ръцете и краката
Дори незначителен израстък в панкреаса може да блокира жлъчните канали. Тогава жлъчката стартира да се натрупва в кръвта и образува неразрушими съединения, които се концентрират в китките и стъпалата. Заради това може да възникне сърбеж.

Кои са останалите 6 ранни признака за рак на панкреаса четете в Zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР