Паниката за горивата у нас не е базирана на никакви

...
Паниката за горивата у нас не е базирана на никакви
Коментари Харесай

Андрей Делчев: Паниката за горивата у нас не е базирана на никакви обективни факти, има запас

" Паниката за горивата у нас не е основана на никакви справедливи обстоятелства. Складовете са цялостни. Недостиг на горива няма " Това съобщи изпълнителният шеф на Българската петролна и газова асоциация Андрей Делчев в ефира на " Българска национална телевизия ".

Вчера се извиха опашки пред доста от бензиностациите в страната, а хората се запасяваха, като пълниха туби и бидони с гориво.

" Ние сме в непрекъснат контакт и с Държавния запас, и с рафинерията, която доставя голямото количество горива в България. Рафинерията работи, има запаси, има горива. Складовете на компаниите са цялостни. Държавният запас поддържа 90-дневния ресурс от горива ", изясни Делчев.

Изпълнителният шеф на Българската петролна и газова асоциация съобщи, че през вчерашния ден някои компании, които не са членове на петролната асоциация, спекулативно са вдигнали цените с 30-40 стотинки и са нагнетили суматоха.

" Днес няма опашки пред бензиностанциите, а цените са такива, каквито бяха - с малко нарастване отпреди ден-два и горива има. На огромните вериги цените на горивата са под 3 лв., на по-малките бензиностанции са пробвали по-високи нива ", кометира Делчев.

Той заяви, че цените ще бъдат тествани. Според него суматохата подвига цената без да има действителна причина за това.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР