Паниката е неописуема. Видяхме сега, че има още удари. Ние

...
Паниката е неописуема. Видяхме сега, че има още удари. Ние
Коментари Харесай

Роден пастор, блокиран в Израел: Паниката е неописуема! Сред нас има и деца и възрастни

„ Паниката е неописуема. Видяхме в този момент, че има още удари. Ние сме група от 56 души. Намираме се на летището в Тел Авив. Няма информация никаква. Сред нас има и деца и възрастни. “. Това описа Иван Иванов, часове след невижданата ескалация на спора сред Палестина и Израел, стартирала със страшната ракетна офанзива на Хамас.

Той е свещеник и дружно с група българи са били във Витлеем. Трябвало в събота да пътуват назад за България. Полетът бил в късния следобяд.

Групата се свързала с посолството ни е Израел. На място пристигнала жена, която им споделила, че ще им обезпечат вода и храна. Това обаче досега не се е случило.

„ Казаха да се оправяме и да бягаме както намерим ние за добре. Летището има защита, само че не сме затворени. Никой не ни дава информация. Полетите знаем, че са анулирани “, описа Иванов пред  „ Телеграф “.

Към момента по-възрастните българи имат медикаменти и лекарства. Докато пътували към летището в Тел Авив, българите видели доста полиция,армия, сили за сигурност.

Всичко е проведено, само че суматохата не прости, страхът взима превъзходство. Отвън вият сирените. Има предписание, че не може да се преспива на терминалите, само че очевидно управляващите са благосклонни. Ние се преместихме в този момент от Терминал 1 на 3. “, показа още свещеник Иванов. На въпрос какво е видял в очите на хората, той отговори: „ Сълзи и невъзможност. Хора викаха като все едно за последно. Почувствахме се като хора, които нямат повече късмет да видят близки фамилии деца. “.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР