Паника завладя английските гладове Еймсбъри и Солзбъри, след като стана

...
Паника завладя английските гладове Еймсбъри и Солзбъри, след като стана
Коментари Харесай

Паника в Еймсбъри: От устата на жертвите на "Новичок" излизала пяна, отцепиха половината град заради тях

Паника завладя британските гладове Еймсбъри и Солзбъри, откакто стана ясно, че още двама души са потърпевши тежко. Те били изложени на химическия сътрудник новичок, поради който в сериозно положение бяха някогашният съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия, оповестява „ Скай нюз “.

Както БЛИЦ заяви , 45-годишният Чарли Роули и 44-годишната Доун Стърджис са били открити в безсъзнание в къща в събота в Еймсбъри на 11 километра от мястото на покушението от 4 март против някогашния съветски двоен сътрудник и Юлия Скрипал.

Това принуди управляващите да отделят елементи от Еймсбъри и да предупредят, че е изцяло допустимо химическото вещество да се намира на такива места, че да съставлява риск за жителите.

От полицията уведомиха жителите, че е изцяло допустимо да видят засилено полицейско наличие в града. Първоначално се смяташе, че няма непосреден риск за хората, само че по-късно управляващите взеха решение да вземат по-сериозни ограничения.

Отцепен беше парк, баптистки център, аптека и два частни парцела в Еймсбъри.

Адресът, на който са открити Роули и Стърджис, се намира в южните околности на града, напълно покрай Стоунхендж. Съседите им настоятелно желаят да схванат какво тъкмо се е случило.


„ Тъкмо си вечеряхме, когато тези коли на незабавните екипи се появиха. Сложиха си от зелените костюми и ние си помислихме, че има проблем с газта, защото токът ни беше спрян. Искахме да знаем какво е станало и след съветската офанзива наскоро… предположихме най-лошото “, споделя 17-годишна съседка.

Приятел на потърпевшата двойка описа, че мъжът и дамата посетили баптистката черква, където се раздавала гратис храна. След това на Доун Стъджис ѝ прилошало и била откарана с кола за спешна помощ, а приятелят придружил Чарли Роули до близка аптека.

От църквата оповестиха, че на събитието имало 200 гости, а двойката не била измежду постоянните богомолци.

Очевидец на случая пък описа, че от устата на единия от потърпевшите излизала пяна.

Стърджис и Роули са настанени в същата болница, където лежаха семейство Скрипал – единственото лечебно заведение, което се е сблъсквало с веществото новичок. От там оповестиха, че за тях се поставят същите грижи и имат положителни шансове за възобновяване.

Counter-terror police are investigating a " major incident " in #Amesbury after two people were exposed to an unknown substance which left them in a critical condition.

Read more on the story here: https://t.co/nOrtiqjjh3 pic.twitter.com/0IrMBdPbpS
— Sky News (@SkyNews) 4 юли 2018 година Междувременно здравните управляващи в Солзбъри предизвестиха жителите да не пипат захвърлени предмети по улиците. Хората, които са ходили в някои от застрашените региони, би трябвало да изперат облеклата си и да почистят персоналните движимости, които са носели със себе си по това време.

Вече се надига неодобрение против локалната власт, която преди време разгласи, че Солзбъри е безвреден след нападението над Скрипал, а в този момент се оказва, че новичокът е стигнал чак до Еймсбъри.

„ Мисля, че това е продължение на първичното закононарушение “, съобщи някогашният шеф в службите за контратероризъм генерал-майор Чип Чапман.

Шефът на отдела за битка с тероризма в Скотланд Ярд Нийл Бейсу обаче съобщи, че в предишното на двамата отровени няма нищо, което да допуска такова нахлуване против тях.

По последна информация, положението на Стържес и Роули е сериозно.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР