Паника в сливенски квартал заради обгазяване от неизвестен източник. Според

...
Паника в сливенски квартал заради обгазяване от неизвестен източник. Според
Коментари Харесай

Сливенски квартал в паника заради неизвестен източник на обгазяване

Паника в сливенски квартал поради обгазяване от незнаен източник. Според хората острата миризма е на газ, само че уредите не регистрираха приключване. Институциите твърдят, че заплаха няма, само че терзанията на жителите остават.
Снимка: btvnovinite.bg
В сряда вечерта жителите на сливенския квартал Клуцохор усетили неочаквана задушлива миризма. „ Влезе през канализациите, несъмнено миришеше на пропан-бутан. Започнахме да си звъним със съседите, няколко къщи проверихме си газовите бутилки, колите, които са на газ, всички излязохме на улицата, видяхме, че мирише от там. Дори си проверихме запалките, газовите, безусловно бяхме уверени, че става дума за пропан-бутан”, сподели Пламена Минова.
Снимка: btvnovinite.bg

Към среднощ от пожарната извикали незабавно притежателят на ветеринарен магазин на същата улица, откъдето подозирали че идва миризмата.

„ Имаше миризма, пожарната засичаха, само че не можаха да намерят произхода, към момента не е ясен”, разяснява Радостин Кирилов,собственик на магазин.
Снимка: btvnovinite.bg
От пожарната си тръгнали, а хората изкарали безсънна нощ. „ Кръвното ми нощес падна до стойности 78-58 в среднощ, тъй като миризмата беше нещо непоносимо. Не желая да опиша какво преживяхме, не можеше да се диша – в двора миришеше, вътре в къщите, невероятна миризма. Ние се притеснихме да не стане някакъв взрив”, показа Пламена Минова.
Снимка: btvnovinite.bg
В четвъртък обстановката била същата и съседите в суматоха почнали да звънят на всички институции. 24 часа по-късно институциите недоумяват от кое място идва обгазяването.

„ Не е пропан-бутан, не е някакъв взривоопасен газ, само че още нямаме информация какъв е. Замерихме и не е подобен газ.Изчакваме, нямаме кой знае какви варианти към този момент. Отваряме прилежащи къщи, вървим по улиците, замерваме, само че към този момент нищо”, уточни инсп. Александър Ташев, РДПБЗН.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР