Паника в иранското правителство заради продължаващите протести, при които загинаха

...
Паника в иранското правителство заради продължаващите протести, при които загинаха
Коментари Харесай

Протестите предизвикаха паника в правителството на Иран

Паника в иранското държавно управление поради продължаващите митинги, при които починаха минимум 13 души, в това число един служител на реда, оповестяват АП и Фокс нюз.

 Борис Джонсън прикани Иран да съблюдава правата на жителите си
Борис Джонсън прикани Иран да съблюдава правата на жителите си

След като минимум 13 души починаха при продължаващите цяла седмица митинги

Изтекли в общественото пространство стенограми от срещи на висшия водач на Иран аятолах Али Хаменеи с политически водачи и шефовете на силите за сигурност разкриват настроението в държавното управление, което е разискало по какъв начин да потуши националните митинги.

Watch the latest video at foxnews.com

Информацията е от няколко срещи до 31 декември и с нея се е сдобил Националният съвет за опозиция в Иран, който се базира на високопоставени източници от държавното управление.

От стенограмите, които са преведени на британски език от фарси, излиза наяве, че демонстрациите са засегнали всеки бранш от стопанската система на страната и " заплашват сигурността на държавното управление ".

 Протестите в Иран не престават
Протестите в Иран не престават

Десетки починаха, а стотици бяха задържани

" Първата стъпка е да се откри метод за излизане от тази обстановка ", се разяснява.

Допълва се, че " религиозните водачи и държавното управление би трябвало да отидат на място допустимо най-бързо и да предотвратят в допълнение утежняване на обстановката ". Правителството счита, че " това е доста комплицирана обстановка и е друга от предходни сходни случаи ".

Според източници на Националния съвет за опозиция в Иран в минимум 40 града в Ислямската република са проведени митинги , в това число и в Техеран.

 Нетаняху отхвърля, че Израел поддържа митингите в Иран
Нетаняху отхвърля, че Израел поддържа митингите в Иран

Но подлага на критика жестокия режим в Техеран

Властите са обезпокоени от това, че още от първия ден протестиращите скандират против Хаменеи и държавното управление , макар че спонтанните демонстрации започнаха в отговор на нестабилната икономическа обстановка в страната.

От срещите на управлението излиза наяве още, че разузнаването към Революционната армия следи обстановката и работи за попречване на митингите.

Пояснява се, че към момента не е разгласен " червен код " , което би довело до военна интервенция. Но се предвижда, че изпращането на армията ще ескалира обстановката.

Ръководството на Иран също е разискало изразената от американския президент Доналд Тръмп поддръжка за протестиращите.

" Съединени американски щати публично поддържат хората на улицата " и Западът е " единен в поддръжката за двуличниците ", което се случва за " първи път ", установило държавното управление, което счита, че митингите са проведени авансово.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР