Паника няма, но вече почти нищо не остана по магазините.

...
Паника няма, но вече почти нищо не остана по магазините.
Коментари Харесай

Сънародник в Киев: Рафтовете в магазините се опразниха

" Паника няма, само че към този момент съвсем нищо не остана по магазините. От сутринта се подредиха да купуват храна и медикаменти от аптеките ", по този начин разказва обстановката в Киев нашият съотечественик Веселин П. от Плевен, който живее в украинската столица със брачната половинка си, която е украинка, оповестява Dir.bg.

Българинът мисли за евакуация, потърсил е връзка с българското посолство, само че никой не дал отговор на позвъняването му. Разказва, че всеобщо киевчани напущат града.

" Звънях в българското посолство, само че никой не подвига. Искам да напусна, колкото се може по-бързо. Ако не пуснат жена ми и щерка ми, и аз няма да отпътува ", споделя мъжът, като разяснява, че те са с украинско поданство.

Няколко часа по-късно въпреки всичко съумява да се свърже и прецизира, че от задачата ни са го записали, само че не и данните на фамилията му. " Записват номерата и имената единствено на българи ", прецизира той.

Твърди, че сега не е елементарно да се напусне и Киев. " Казват, че не пускат да се влиза в града ", споделя българинът.

" Не съм чул някой от украинците да е срещу Русия. Разбира се, всеки е подготвен да пази родината си. Но Русия атакува, не Украйна. Хората желаят мир. Вече 8 години продължава това. Какво желае Путин?! Да вземе цяла Украйна ли? ", недоумява българинът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР