Паник атаките са симптом на тревожност или страх и могат

...
Паник атаките са симптом на тревожност или страх и могат
Коментари Харесай

Експертът по психично здраве отговаря дали киселите бонбони могат да помогнат при паник атаки

Паник офанзивите са признак на тревога или боязън и могат да се появят ненадейно при мощен физически и прочувствен стрес. Може да е мъчно да се измъкнеш, изключително до момента в който си самичък, само че един консуматор на TikTok твърди, че има трик, който може да бъде задоволително разсейващ, с цел да се успокои.

Водещ на подкаст „ Taylor Talking “ @ taylor.talking стана вирусен в TikTok за обява за това по какъв начин, по съвет на терапевт, тя почнала да яде кисел бонбон Warhead, с цел да спре настъпващата паник офанзива. Бойните глави са извънредно кисели твърди бонбони, които се оферират в аптеките и в Amazon.

„ Когато кажа, че в никакъв случай не съм имал нещо, което да ме изтръгне по-бързо от пристъпите на паник офанзива, аз дяволите го мисля “, споделя Тейлър във видеото.

Какво тъкмо е паническа офанзива?

Паник офанзивите се задействат от характерна част от мозъка, така наречен амигдалата, сподели клиницистът FOLX Health Мелиса Милър пред In The Know by Yahoo.

„ Амигдалата е центърът за обработка на страстите и подкрепя главното оцеляване на индивида, защото амигдалата значително задейства симпатиковата нервна система (SNS ) — известна още като система „ бий се или бягай “, изясни тя. „ Когато би трябвало да бягаме от действителна заплаха, SNS споделя на телата ни да изпомпват кръвта ни по-бързо, да спрат храносмилането и да ускорят сърдечната периодичност. “

Милър означи, че до момента в който амигдалата е „ удивителна част “ от мозък, който оказва помощ на хората да бъдат в сигурност, той също може да има проблеми с идентифицирането на действителна против мислена заплаха.

Така че, когато мозъкът вижда мислена или възприемана опасност като действителна заплаха, той към момента може да избяга или да се бие реакция — което е, когато може да се случи паническа офанзива.

Симптомите на паническа офанзива, добави Милър, могат да бъдат разнообразни за всеки, само че нормално включват:

сърцетуптене

Недуг прекарване на тялото

Но предизвикателната част от пристъпите на суматоха, продължи Милър, е, че колкото повече хора се концентрират върху пристъпа на суматоха, толкоз по-лоши могат да станат признаците.

„ Паника офанзивите доста пъти се провокират от мисъл, спомен или телесно чувство - нормално има причина за суматоха, само че е доста мъчно да се очертае, защото прекарването на суматоха се усеща ненадейно и внезапно “, означи тя. „ Много пъти хората отиват в незабавното поделение, мислейки, че получават инфаркт или инсулт. “

Яденето на кисели бонбони оказва помощ ли при припадък на суматоха?

„ Употребата на кисели бонбони по време паническата офанзива работи като заземяващ фокус за похищение на вниманието от спиралата на страха и оказва помощ на мозъка да разбере, че не се случва действителна заплаха “, изясни Милър. „ Киселият бонбон внася друго чувство в сместа, с цел да отвлече вниманието от пристъпа на суматоха. “

Тъй като пристъпите на суматоха постоянно се провокират от вътрешна мисъл или страст, а не от външна физическа заплаха, това е „ доста елементарно за хората да бъдат претрупани с спомагателни мисли и усеща, създаващи фокус върху предишното (травматичното събитие) или бъдещето („ Ще умра от тази паническа офанзива “) “, добави Милър.

От позиция на клиницист, тя означи, че „ най-хубавото място “, към което се надяват да насочат клиентите, е актуалният миг, където те могат да „ деескалират физическите чувства от паническата офанзива. “

Да извършите че клиницисти като Милър употребяват самоуспокояващи или заземяващи техники, с цел да оказват помощ за усмиряване на тялото и след това на мозъка. Обичайните техники за заземяване, които оказват помощ да се върне човек в сегашното, включват надълбоко и умишлено дишане, задържане и разказване на топящо се кубче лед или, както Тейлър показва в TikTok, изяждане на кисел бонбон.

„ Като цяло, киселото бонбоните работят като унищожител на мозъка, с цел да разрешат на индивида да се върне към сегашния миг и да излезе от страховата серпантина на паническата офанзива, ” сподели Милър.

В TikTok на Тейлър доста коментатори споделиха личните си разрушители, в това число Altoids, ледени кубчета, кисели Skittles, Listerine melts и даже лимони.

Милър добави, че потреблението на техника за заземяване, без значение дали става дума за кисели бонбони или нещо друго, е най-ефективно, когато се съчетае със знанието за защо паническите офанзиви работа (за поощряване на когнитивната безопасност) или мантри като „ Не съм в действителна заплаха “ или „ Паниката ми ще премине. “

„ Радвам се да видя, че повече терапевти предизвикват този тип справяне. Не можеш да се успокоиш, в случай че си ослепял от суматоха “, означи @pink_kitten4.

Яденето на кисели бонбони, с цел да спреш припадък на суматоха, също може да пристигна с бонус.

„ И тогава можете да ядете най-вкусните твърди бонбони като лакомство, ” означи @thenukemuffin.

„ Това е като премия! ” отговори Тейлър.

In The Know от Yahoo към този момент е разполагаем в Apple News —!

Публикацията Експертът по психологично здраве дава отговор дали киселите бонбони могат да оказват помощ по време на паник офанзиви се появи първо на In The Know.

Още от In The Know:

Ето какво в действителност вършат филтрите на обществените медии за психологичното ви здраве

Какво съставлява скалата за физически вид на Kibbe? Gen Z преоткрива известно управление за жанр от 80-те години

Младите възпитаници са нетърпеливи да споделят истории за полово, физическо и психическо здраве. Но какво да кажем за цифровото здраве?

Вижте коментарите

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР