Паник атаката е позната на поне 1/3 от хората. Тя

...
Паник атаката е позната на поне 1/3 от хората. Тя
Коментари Харесай

Какво е паник атака и опасна ли е?

Паник офанзивата е позната на най-малко 1/3 от хората. Тя е положение, при което човек изпитва от мощно възприятие на боязън до чувство, че умира, съпроводено от физически премеждия – сърцетуптене, изпотяване, световъртеж, прилошаване, трептене, уязвимост в мускулите, зной и други, които се появяват ненадейно и ненадейно. Обикновено са непровокирани, въпреки някои страдащи от постоянни паник офанзиви, да означават, че избрани места и действия провокират по-чести рецесии. Паник офанзивата, въпреки извънредно неприятна като прекарване, не съставлява опасност за здравето и живота. Продължителността на пристъпа е от минути до няколко часа, като най-честата дълготрайност е към половин час, визира по-често дамите, в сравнение с мъжете, и е вероятен на всяка възраст. Макар да се демонстрира най-често по време на тийнейджърските години и в младостта, паник офанзивата не е непозната и за деца или възрастни хора.

Кога и къде най-често се случва паник офанзива?
 Разклатил се небостъргач в китайски град хвърли хората в суматоха (ВИДЕО) Разклатил се небостъргач в китайски град хвърли хората в суматоха (ВИДЕО)
Небостъргач с над 70 етажа беше евакуиран, откакто е почнал да се разклаща по незнайни аргументи, пращайки стотици хора в паническо...

Паник офанзива може да се прояви когато и да е и на всяко място. Повечето случаи са докладвани вечер и през нощта. Когато човек се сблъсква с паник офанзива през нощта, тя пречи на качеството на съня му, провокира боязън да заспи още веднъж, води до бодърствуване, стрес и спомагателен риск да се поява на нова паник офанзива. Обикновено е непредизвикана, няма действителна причина, място или обстановка, която да я причинят, само че е допустимо и избрани места или обстановки да провокират по-чести пристъпи на суматоха у съответния субект. Място, на което един път се е случило индивида да получи паник офанзива, се трансформира в гореща точка за него и е прекомерно евентуално при следващи визити на същото място офанзивите да се повторят.

Какви са признаците на паник офанзива?

Освен възприятието за боязън, смут, чувството за загуба на надзор паник офанзивата се претърпява и с редица физически признаци, измежду които са:
трептене на тялото, мускулите, крайниците, задушаване,чувство за дефицит на въздух, сърцетуптене, интензивен пулс, изпотяване, студени и горещи талази, болежка, стягане в региона на гръдния панер и сърцето, тревога и чувство за припадане, поглъщане, боязън от гибелта.
Пристъпът на суматоха не съставлява заплаха за живота и всички тези физически признаци не оказват нездравословно въздействие върху здравословното положение.
 Пандемия на страха и нелепостта Пандемия на страха и нелепостта
Вече повече от година се намиране в обстановка на пандемия и съпътстващите я ограничаващи ограничения. Съвсем естествено и фокусът на обществе...

Как да се оправим с паник офанзива?

Като предварителна защита на паник офанзива страдащите от нея могат да заобикалят места, които знаят, че я провокират при тях – като да вземем за пример тълпи, огромни открити пространства, тесни пространства и други При към този момент настъпил припадък се предлага постепенно и надълбоко дишане, смяна на мястото, на което се намирате – излизане на открито, в случай че сте вътре и противоположното, разпръскване – телефонен диалог с другар, пускане на някаква активност, която да ангажира вниманието, прогресивна мускулна релаксация, която оказва помощ освен при паник офанзива, само че и при обезпокоително разстройство, както и други способи за разпределяне, усмиряване и възвръщане на контрола върху тялото и мислите. При чести и систематични пристъпи е нужна консултация със експерт, лекарства със успокоителен резултат, съкращаване на ежедневния стрес, повече положителни страсти и прекарвания. Терапията, считана за най-хубава, ефикасна и с най-бързо влияние, е психотерапия, наречена когнитивно-поведенческа. По преценка на лекуващ доктор могат да бъдат предписани и лекарства за положението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР