Панихида за цар Борис III по повод 80-годишнината от кончината

...
Панихида за цар Борис III по повод 80-годишнината от кончината
Коментари Харесай

Панихида за цар Борис III по повод 80-годишнината от кончината му ще бъде отслужена в Рилския манастир

Панихида за цар Борис III във връзка 80-годишнината от кончината му ще бъде отслужена в Рилския манастир, оповестиха от секретариата на Симеон Сакскобурготски, осведоми Българска телеграфна агенция.

„ На 28 август 2023 година се навършват 80 години от кончината на непрежалимия Цар-Обединител Борис III (1894-1943). По този мотив с благословението на Негово Светейшество Българския Патриарх и Св. Синод на Българската православна черква ще се отслужи съборно Заупокойна архиерейска Света Литургия от 09:30 часа и Панихида от 11:00 часа в храма на Светата Рилска обител ”, се показва в известието.

„ Поради 90-тия рожден ден на брачна половинка на Княгиня Мария-Луиза – Бронислав Хробок, който е на 27 август 2023 година, членовете на фамилията на Княгинята няма да могат да дойдат в България. За първи път те ще се съберат в Съединени американски щати за отбелязване на годишнината и то в цялостен състав-деца, внуци и правнуци “, оповестяват от фамилията на своята интернет страница.

Цар Борис III е заровен в Рилския манастир, само че през 1944 година тялото му е ексхумирано по разпореждане на комунистическите управници. Днес е непокътната единствено стъкленицата със сърцето му, което е заровено във възобновения гроб на монарха в южния параклис на съборния храм на Рилския манастир./факти.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР