Панихида в памет на загиналите в катастрофи ще отслужи днес

...
Панихида в памет на загиналите в катастрофи ще отслужи днес
Коментари Харесай

Почитаме с панихида жертвите на пътя

Панихида в памет на починалите в произшествия ще отслужи през днешния ден в църквата " Света Марина " митрополит Николай. Молебенът е във връзка на Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортните катастрофи и стартира в 12 часа през днешния ден.

Областният шеф Здравко Димитров също ще отдаде респект на хората, чийто живот е пресечен прибързано заради нарушение на разпоредбите за сигурност на придвижването.

Според данните на Министерството на вътрешните работи през тази година до 10 ноември по пътищата в България са починали 556 души. Само за трите предишни години тази ужасяваща война е взела 2077 жертви. На територията на Пловдивска област единствено за един ден на 16 ноември са станали 23 пътни катастрофи, в пет от които са ранени деветима.

Иначе в съпоставяне със същия интервал на 2016 година в региона злополуките са по-малко - 795 по отношение на 943. В тях са починали 48 души и 1016 са ранени, до момента в който през предходната година жертвите бяха 66, а потърпевшите - 1171. Това заяви зам.-кметът Златин Велев, цитирайки данните на полицията.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР