Панихида в памет на загиналите девет перничани при катастрофата край

...
Панихида в памет на загиналите девет перничани при катастрофата край
Коментари Харесай

Отслужиха панихида в памет на загиналите перничани в катастрофата край с. Микре

Панихида в памет на починалите девет перничани при злополуката край с. Микре в петък бе отслужена в централния пернишки храм "Св. Иван Рилски ". Погребален камбанен звън в 9 ч. огласи централния площад в Перник. Камбаните на черквата "Св.Иван Рилски " ще бият още веднъж траурно в 12.00ч.

Днес ще бъдат заровени и деветимата починали. Отменени са всички увеселителни мероприятия, тържества и радостни ритуали за интервала от 8 до 24 ч. На територията на общината националните и общински флагове са спуснати на половина.

Веднага щом разбрахме за нещастието се включихме и се опитваме да помогнем - първо с отношение, да бъдем до тях, съобщи кметът Вяра Церовска, представена от Българска телеграфна агенция. Тя напомни, че в ловешката болница е заварила потърпевшите преди да бъдат превозени. По думите на Церовска през вчерашния ден следобяд мъртвите тела са били превозени в Перник от локалните траурни организации. Погребенията са финансирани от община Перник, настрана е отпусната помощ от по 325 лева на фамилиите на починалите, която ще получат до края на седмицата. В Перник през днешния ден е ден на печал.

Днес ще бъде открита банкова сметка през БЧК в помощ на потърпевшите фамилии, която ще бъде огласена посредством медиите, сподели още Церовска.

Катастрофиралият рейс има застраховка "Злополука ", която ще поеме компенсацията към всички пострали, обявиха от Браншовия съюз за стопанска самодейност в превоза.

Собственикът на "Ви - Ем " ЕООД Юлиян Борисов, който също присъстваше на панихидата съобщи, че е сломен.

От пернишката организация на Съюза на слепите са отпътували на образование в Дряново в сряда, били са там два дни и в петък са се прибирали към Перник.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР