Паническият бяг от дизеловите автомобили в Западна Европа доведе до

Паническият бяг от дизеловите автомобили в Западна Европа доведе до ...

BMW ще позволи на германците на върнат новия си дизелов автомобил.


Паническият бяг от дизеловите автомобили в Западна Европа доведе до това, че за пръв път от 10 години в Европа бе измерено завишаване на емисиите СО2. Сега BMW предприема ход, с който да успокои духовете около дизеловите автомобили, предлагайки на клиентите си доста приемливо решение.

То е просто: всеки, който изплаща на лизинг дизелов автомобил BMW, ще може да го върне на производителя безплатно. Програмата "diesel return promise" стартира в Германия тази седмица. Тя ще важи, ако живеете на до 100 км от град, в който бъде въведена забрана за дизелови автомобили. Това е така, защото в началото на месеца Федералният административен съд на страната се произнесе по казус, според който местните управи на градовете ще могат самостоятелно да налагат подобни забрани.

Очакванията на BMW са за „пренебрежимо малко приложение” на програмата, тъй като модерните дизелови автомобили няма да попадат под ударите на забраната. Това повдига въпросът, защо тогава BMW стартират програма, след като въпросните автомобили няма да бъдат засегнати. Отговорът на баварците е повече от логичен: „така ще заздравим доверите на клиентите ни, че съществува възможност за гъвкава смяна на автомобила."

"Нашите дизелови автомобили са готови за бъдещето,” заявява Питер ван Бинсберген, отговарящ за продажбите и маркетинга в Германия. „Дизеловият двигател е една от най-ефикасните системи за задвижване, които се монтират в момента в автомобилите, а също и много чисто благодарение на многоетапния процес на пречистване на изгорелите газове.”

BMW обяви също, че ще предложи „екологичен бонус” на собствениците на стари дизелови автомобили, които ще бъдат засегнати от новите ограничения. Собственици не Евро 4 дизели или по-стари може да получат до $2450 остъпка при покупка на i3, плъг-ин хибрид или нов автомобил Евро 6, отделящ под 130 г/км емисии CO2.

Източник: vesti.bg