Панически страх в няколко политически сили да не ги обвинят,

...
Панически страх в няколко политически сили да не ги обвинят,
Коментари Харесай

СОС е аут от дневния ред на общината: Вили Лилков прикани партиите да не държат съветниците си като заложници

" Панически боязън в няколко политически сили да не ги обвинят, че вършат сглобка " е повода за блокадата в Столичния общински съвет. Така Вили Лилков разказа обстановката, поради която СОС не съумя да избере собствен ръководител за седми следващ път.

Без да загатва поименно Бойко Борисов, Лилков даде да се разбере, че ГЕРБ са отменили поддръжката си за претендента на Политическа партия в последния миг.

Той прикани партийните водачи " да проявят отговорност и да не държат съветниците си като заложници и да вършат заложници ползите на софиянци ".

Групата на Лилков е гласувала за Петров на втори тур, само че гласовете им (общо 26) не бяха задоволителни за болшинство.

Лилков предизвести, че парализата в Столичния общински съвет води до цялостното изключване на институцията от процеса на ръководство на София.

Липсата на ръководител слага под въпрос по какъв начин ще се одобри Бюджет 2024 година на Столична община. План-сметката за почистването на града е с параметри от 2022 година поради рецесията в СОС. Няма призната стратегия за ръководство на Васил Терзиев, не е призната структурата на администрацията в Столична община, не са обсъждани одитните отчети и бизнес проектите на сдруженията с общинско присъединяване.

Над 100 милиона лв. от държавния бюджет са готови за поддръжка на над 100 планове на Столичната община - само че те също не са разисквани в СОС.

" Ние сме навън от дневния ред на общината. Не може това да се оправдае с дребни пазарлъци ", сподели Лилков.

Той предизвести и че цялата легитимност на съвета ще бъде сложена под въпрос, в случай че не бъде определен ръководител до 13 февруари - последния ден от 3-месечния период, в който общинските препоръки може да бъдат разпуснати заради липса на работа.

" Ще се откри някой да сезира ОИК, че ние не заседаваме три месеца. Ще стартират интерпретациите на юристите - легален ли е СОС, би трябвало ли да се вършат избори... В обществото ще стартират да се слагат въпроси законен ли е СОС. Дори да изберем ръководител на 5 март, до края на този мандат ще има подозрения ", сподели още Лилков.
·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР