Паническата атака е нещо ужасно, ето защо трябва да знаете

...
Паническата атака е нещо ужасно, ето защо трябва да знаете
Коментари Харесай

Разберете повече за паническата атака и как да се справите с нея

Паническата офанзива е нещо извънредно, ето за какво би трябвало да знаете това!

Паническата офанзива не може да бъде предсказана. Пристъпът на мощен боязън или безпокойствие може да настъпи когато и да е и на всяко място. Може да трае от няколко секунди до един час.

Пристъпът на суматоха провокира внезапно освобождение на адреналин. Този хормон приготвя тялото за реакция при евентуално рискова обстановка, като задейства механизма “бягство или битка ”.

Сърцебиенето се форсира, дишането става по-интензивно, това води до хипервентилация на белите дробове и до понижаване равнището на въглероден оксид в кръвта. Поради това човек получава зашеметяване, изтръпване на крайниците и пръстите, а от време на време и изтръпване на кожата на главата.

В реалност, паническата офанзива включва организма на “авариен режим “.

При индивида, получил паническа офанзива, се следи мощно потене, сърцетуптене, трептене, вдървеност, мъчно дишане.

В такива моменти главното нещо е да не се поддавате на страха. Ето още 10 съвета, които да ви оказват помощ да се справите с паническата офанзива:

1) Бройте от 100 до 1. Броенето в противоположен ред изисква внимание и по този метод ще ви разсее от мъчителните мисли.

2) Дишайте, колкото се може по-дълбоко.

Това ще ви разсее от паническата офанзива и ще ви разреши да се отпуснете. Поемете нескончаем и бездънен мирис през носа си, бройте до четири. След това постепенно освободете въздуха от белите дробове.

3) Погледнете предмет, покрай вас. Погледнете предметите пред вас. Опишете ги въображаемо до най-малките детайлности. Или се пробвайте да движите пръстите на краката си постепенно и умишлено.

4) Обичайте себе си, успокойте се, припомнете си обичаните си изрази или цитати. Повторете съответен стих. Запомнете: това положение е краткотрайно. Всичко ще мине – рано или късно.

5) Научете повече за пристъпите на суматоха. Това познание ще ви помогне да се справите със страха, да погледнете обстановката от друга позиция. Информация можете да получите в Интернет и други източници.

6) Опитайте се да отпуснете мускулите – първо раменете, по-късно гърба и така нататък Успокойте се, освободете мозъка си от безпокойствие. Правете мускулна релаксация допустимо най-често.

7) Разходете се.

Разходките също ще ви провиснал. Разхождането на чист въздух ще отвлече вниманието ви от негативните мисли. Отидете в парка, огледайте се, вдишайте пресен въздух, концентрирайте се върху нещо: върху патиците в езерото, върху падналите листа, върху децата, които играят на детската площадка.

8) Прегърнете домашния си любим. Животните имат невероятната дарба да лекуват нашите духовни рани. Прегърнете домашния си любим, поиграйте си с него или просто го наблюдавайте по какъв начин бяга по тревата. Неговата спонтанност сигурно ще ви накара да се усмихнете.

9) Говорете с някого, на който имате доверие, който няма да ви съди или да ви се подиграе. Това може да са вашите родители, брат или непосредствен другар. Искреният диалог ще помогне душата ви да се отпусне, да забравите за тежкото задължение за известно време.

Вижте още: 14 правила за облеклото, които би трябвало да знаете

10) Опишете своите усеща на хартия. Запишете всичко, което ви идва на разум. Може би на първо време ще получите драсканици. Продължете да пишете. Започнете да го вършиме незабавно, когато  атаката стартира – и доста скоро ще почувствате дълго чаканото облекчение.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР