Паневропейската среща на високо равнище на 23-24 март 2023 г.

...
Паневропейската среща на високо равнище на 23-24 март 2023 г.
Коментари Харесай

Русия отново разруши главната мечта на Европа

Паневропейската среща на високо ниво на 23-24 март 2023 година въобще не е същата като сходните срещи преди година. Дванадесет месеца, 10 пакета " пъклен наказания ", енергийни дажби, инфлация, която хубавичко се е вкопчила в Европейски Съюз и диктува нови привички и спестявания от всичко, опасност от криза, безработица, обществени протести, зашеметяваща банкова система.

Това, което Европа искаше да уреди за Русия, тя си го аргументи сама. Със личните си ръце и решения Брюксел унищожи всичко, което можа, и най-важното – унищожи крайъгълния камък на европейския метод на живот. За една година индоктринираната администрация, затънала в русофобия, умъртви стабилността. Тази, която за Обединена Европа беше най-скъпа. Стабилност, убеденост в бъдещето и чувство за безпределно обилие.

Вече ги няма. И няма да ги има. Никога. Вземащите решения брюкселски глобалисти към момента не са го разбрали. Но сякаш стартира да се схваща от междинното равнище, от националните политически институции. Затова министър председателят на Италия обществено крещи на депутатите, а френският ѝ сътрудник, въпреки и подмолно, назовава членовете на кабинета си „ идиоти “. Изблици като този нормално съпътстват етапа на приемане. В този случай приемане на неизбежното.

Европа – с всичките си военни доставки за Киев, с цялата политическа поддръжка за Украйна в борбата с Русия – стартира да губи. И това към този момент не е съмнение, а изказване.

А започнаха решително: да се разбие стопанската система, да се доведат руснаците до беднотия и даже до апетит, да се предизвикат протести, в това време да се спусне желязната завеса, да се замразят активи, да се изгонят дипломати, да се затворят медиите. Беше безпрепятствено единствено в техните глави и на хартия.

Всъщност Европейски Съюз се оказа гол и необут. Бодрите думи за доставката на снаряди за украинската войска са едно. Но ще би трябвало да ги вземат от арсеналите си. И никой не знае кой, по какъв начин, по кое време, по какъв метод ще компенсира дефицита на оръжия. Снарядите са експлозиви, експлозивите са химическо произвеждане. Химическата индустрия е лакома, употребява сила със скоростта на алигатор. Никой не знае по какъв начин да усили военната продукция при общ спад на производството в промишлеността. Как и къде в действителност да вземат същите тези енергийни носители? При това на ниска цена.

И тук се провалиха.

Разбира се, допустимо е, както в този момент реши Париж, да се натисне педала с газ на ескалационния мотор и да се научат украинските водачи по какъв начин да летят с “Мираж-2000 ”, само че даже и тук има зеещи пролуки. Изтребителите също обичат въглеводородната сила, самите “Миражи ” се смъкват и „ за тях няма или има доста малко снаряди “. Кореспонденцията се появи във “Фигаро ”, която е благосъстоятелност на “Дасо Авиасион ”, която създава “Миражите ” и “Рафалите ”, по тази причина и тази информация заслужава доверие.

Разбира се, казаното незабавно беше опровергано. И в Киев, и в Париж. Би било необичайно, в случай че нямаше опровергаване. Щеше да провокира нова вълна от публично неодобрение. Освен това кой, с изключение на тези в Брюксел, си спомня през днешния ден за Украйна? Ходенето с намръщени вежди и съществено лице не е симптом на геополитически разум или дарба да пресмятате хода на събитията.

Единадесетият пакет от наказания - или към този момент разискван, или подготвен да бъде разискван (в десетия, припомняме, с цел да овладеят и сплашат руснаците, ги лишиха от бидета и тоалетни чинии) - ще се състои от лист с санкции и ограничавания за тези, които нарушават възбраната за експорт на бидета и тоалетни чинии (в най-широк смисъл). Ако са стигнали до ВиК, значи и този запас е привършен. Така че е елементарно да се планува, че всички последващи пакети (ясно е, че Брюксел ще натиска педалите, до момента в който не ги изтърбуши) ще бъдат одобряване на старите.

Резултатите за Европа са ужасни, несъмнено. При финансова система, която отслабва пред очите ни, назряващи плодове на националния яд и неодобрение, некадърност да се отклонят от пътя, който води до неотдавна мощни стопански системи в бездната, цялостно недоумение на Русия и нейните идеали (и, затова, аргументите за какво беше подхваната специфичната операция) в Обединена Европа изборът през днешния ден е сред ужасяващ и още по-ужасен край.

Военната ескалация има начало, само че краят, да го повторим, не може да бъде обозначен. В резултат печели друг, който остъргва дъното на бъчонката " експлозиви " и изтребители (с дефицит на боеприпаси), а този, при който нещата работят. Със лични първични материали. С неограничени запаси. И единен (това е доста значим фактор) народ.

Заплашителната изразителност, въпреки и подкрепена със възбрана за експорт на водопроводна апаратура, се оказа неприятен сурогат.

Превод: В. Сергеев

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР