Панев каза, че най-вероятно няма да е водач на листата

...
Панев каза, че най-вероятно няма да е водач на листата
Коментари Харесай

Владислав Панев: Ще подредим листата така, че хората да са доволни

Панев сподели, че най-вероятно няма да е лидер на листата в 25 МИР в столицата

„ Нормално е да има напрежение. Целта ни е да подредим по този начин претендентите, че да максимализираме резултата. Това е значимо за България. И второ в Народното събрание да влязат жители от всички сектори, с цел да свършат работа ”. Това разяснява Владислав Панев в предаването „ Събуди се ” по

„ Ще подредим листата по този начин, че хората да са удовлетворени ”, разяснява още той.

На предходните избори Панев беше лидер на листата в 25 МИР в столицата, а в този момент се спряга името на Христо Петров.

„ Най-вероятно няма да бъда лидер на тази листа, само че това не е проблем. Ще се взема решение на 28 февруари ”, сподели Панев.

„ Убеден съм, че успеха на Политическа партия - Демократична България няма да е с 1-2 пункта разлика, а доста по-сериозна. Виждаме настроенията в публичните организации, те са оптимисти, ще застанат зад нас ”, разяснява още той.

„ В последното Народно събрание сме отдалечени от всички останали, поради няколко емблематични гласувания, като да вземем за пример хартиената бюлетина. Хората са гневни на новите правила и ще излязат доста повече хора да гласоподават ”, сподели още той.

Той разяснява и санкцията, която беше наложена от Комисия за защита на конкуренцията на „ Лукойл ”.

„ Казват ни, че е имало интервал от 16 месеца, който е изминал някъде предходната есен, в които „ Лукойл ” е злоупотребявал с монополно състояние, само че към този момент не злоупотребява. Не знам по какъв начин са го сметнали. Според мен регулаторът си измива ръцете, тъй като знаете, че мандата му изтича това лято и би трябвало да направи нещо. А „ Лукойл ” „ бълха ги ухапала ”. Последната година какви услуги направи страната за тях – първо се пребори за дерогация за вноса на съветски нефт, което обслужва „ Лукойл ”, оттова 1 милиард $ облага годишно от разликата в цената на съветския нефт и сорта Брент. Тези пари не се таксуват още от страната. Отделно с енергийните обезщетения, които бяха за всички. „ Лукойл ” е най-големият консуматор на електрическа енергия, по този начин ги компенсираме още 200 милиона, тъй като цената на тока е скъпа ”, сподели Панев.

„ Глобата от 67 милиона е капка морето, тъй като съгласно решението на Комисия за защита на конкуренцията става въпрос за сериозна корист с монополно състояние, което би трябвало да води до санкция от 15% от оборота на компанията. В случая е 1,5% или 10 пъти по-малко ”, счита Панев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР