Панелът на Камарата на представителите призовава висши служители на IRS по данъчно дело Хънтър Байдън

...
Двама високопоставени служители на IRS са били призовани от ръководената
Коментари Харесай

Двама високопоставени служители на IRS са били призовани от ръководената от Републиканската партия комисия по пътищата и средствата, според документи, получени от CBS News, за свидетелски показания относно среща през октомври 2022 г. в която подател на сигнали от IRS твърди, че Дейвид Вайс, който тогава е бил прокурор на САЩ, разследващ сина на президента Джо Байдън, Хънтър Байдън, е казал, че няма върховните правомощия да повдига обвинения срещу сина на президента.

По-рано този месец главният прокурор Мерик Гарланд назначи Вайс за специален адвокат по делото, две седмици след пропадането на споразумението за признаване на вината между Хънтър Байдън и правителството.

Председателят на комитета на Републиканската партия, конгресменът Джейсън Смит, изпрати писма до Майкъл Батдорф, идентифициран като директор на теренните операции на IRS, и Даръл Уолдън, отговарящ специален агент на IRS, за транскрибирани интервюта в началото на септември .

Вайс каза на Конгреса в писмо от 30 юни, че му е дадена властта да повдигне обвинения по въпроса във всеки окръг, „където могат да бъдат повдигнати обвинения“, включително Вашингтон, окръг Колумбия, или Калифорния.

Дни по-рано, на 23 юни, главният прокурор Мерик Гарланд каза пред репортери: „Единственият човек с правомощия да направи някого специален адвокат или да откаже да направи някого специален адвокат е главният прокурор. Г-н Вайс никога не е отправял това искане към Гарланд също каза по това време, че на Вайс ще бъде позволено „да вземе решение за наказателно преследване по какъвто начин пожелае и във всеки район, в който поиска.“

Призовките на IRS са най-новото развитие в разследванията на Републиканската партия срещу Хънтър Байдън, докато републиканците се стремят да обвържат противоречивите му бизнес сделки с президента.

Бившият бизнес партньор на Хънтър Байдън, Девън Арчър, наскоро говори за отношенията си с Байдън в показания в Конгреса. Той каза на Комисията за надзор и отчетност на Камарата на представителите, че по-младият Байдън е продавал „марката“ по време на вицепрезидентството на г-н Байдън и Джо Байдън е бил този, който „е донесъл най-голяма стойност на марката“, според записа на интервюто на Арчър.< /p>

Белият дом многократно отрече, че президентът е имал каквото и да е участие в бизнес начинанията на сина си.

Комитетът на демократите също все още не е отговорил на искане за коментар.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР