Пандзери готвил и речта на министъра на труда на Катар

...
Пандзери готвил и речта на министъра на труда на Катар
Коментари Харесай

Тарторът на „Катаргейт“ писал въпросите на ЕП към Доха

Пандзери готвил и речта на министъра на труда на Катар Ал Мари
Отбор от трима италианци е направлявал политиката на Европарламента 

Мароко е в основата на безмилостната корупция в европейските институции 

Смятаният за главатар на залялата Европарламента корупционна спекулация италианец Антонио Пандзери бил написал речта пред институцията на министъра на труда на Катар - Али Бин Самих Ал Мари. Той произнесъл изпълненото с хвалебствия слово за политиката на Доха в отбрана на правата на работниците-мигранти на 14 ноември, след което се състоял спор. Но съгласно признанията на арестувания някогашен помощник на Пандзери - Франческо Джорджи, шефът му бил също по този начин създател и на “насочващите въпроси ”, които задали на министъра националните избраници от групата на социалистите Алесандра Морети, Андреа Коцолино и Марк Тарабела. Накрая на дебата с превдварително решен край прочувствена тирада в отбрана на Катар произнася към този момент някогашната шефка на Европарламента Ева Кайли, която отхвърля като злонамерени всички нападки против страната по въпроса за защитата на труда и афишира, че Световното състезание по футбол в Доха може да стартира “съвсем на чисто ”. Както “Труд ” към този момент писа, малко повече от месец преди този момент министър Ал Мари предава на Пандзери и Джорджи в брюкселски хотел два натъпкани с пачки куфари.

В сряда брюкселската прокуратура популяризира нови документи и изводи на ръководеното от съдия-следователя Мишел Клез следствие на корупционния скандал. В тях се откроява окончателното мнение на магистратите, че активността на групата на социалистите в Европарламента е била направлявана и ръководена от “отбор от трима италианци ” - Антонио Пандзери, Андреа Коцолино и Франческо Джорджи. Нещо повече - те оказвали въздействие и върху решенията на другите европейски институции с централи в Брюксел и Страсбург - Европейската комисия и Европейския съвет. Като за задачата “отборът ” били изплел солидна мрежа от десетки “завързани на корупционна каишка ” негови хора на виновни постове, която занапред щяла да бъде разплитана. При това освен от магистратите на Мишел Клез, само че също по този начин от разкрилите първи корупцията в Европарламента специфични служби на Белгия, щели да им оказват помощ и техни сътрудници от други страни - членки на Европейски Съюз.

В необятен коментар на разгарящия се в Брюксел скандал италианският ежедневник “Кориере каузи сера ” напомни в четвъртък, че в действителност началото на корупционните практики в Европарламента слага Мароко, а не Катар. Като офицерът от разследващата работа на Рабат “Dged ” Мохамед Беларас бил вербовал за сътрудник и ръководел италианския евродепутат Андреа Коцолино - дясна ръка на тартора на “катаргейт ” Антонио Пандзери. Той пък бил “на доклад ” при посланика на Мароко във Варшава Абдерахим Атмун, който му поставял задания и заплащал обилно свършената лобистка работа из европейските институции. Тази информация не е нова за “Труд ”, защото към този момент бе отразена малко или доста на страниците ни, само че същинската оригиналност в обявата на “Кориере дел сера ” е изказванието, че и Пандзери, и Коцолино, били ръководени персонално от шефа на “Dged ” Мансур Ясин посредством контакти в Рабат, Париж и други огромни градове.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР