Пандизчия заведе дело срещу врачанския затвор за това, че е

...
Пандизчия заведе дело срещу врачанския затвор за това, че е
Коментари Харесай

Пандизчия, глътнал хлебарка, съди затвора във Враца

Пандизчия заведе дело против врачанския затвор за това, че е глътнал хлебарка, научи организация BulNews.
И.Г. предявил иск за сумата от 12 000 лв., с която трябвало да бъде заплатен за претърпени неимуществени вреди. Според пандизчията вредите му били породени от незаконосъобразни дейности и бездействия на администрацията на пандиза във Враца.
И.Г. твърди, че в пандиза е било осъществено некачествено обезпаразитяване за хлебарки, поради което преживал противен случай.
Оказало се, че на 19 юли, пандизчията имал потребност от здравна помощ, защото през нощта бил глътнал хлебарка. Това се случило малко, откакто в пандиза било пръскано срещу вредителите. Надзирателят обаче отказал да го пусне на доктор, защото не било по графика.
И в последна сметка пандизчията изял хлебарката.
Жалбата на И.Г. бе прегледана в административния съд във Враца, където магистратите я върнали, тъй като била нередовна. Пандизчията трябвало да уточни изрично дали вредите са му породени от незаконосъобразни дейности и бездействия на администрацията или и от недопускането му до доктор. Налагало се да заплати и държавна такса в размер на 10 лв. и да изпрати вносната записка в съда по делото.
И.Г. обаче не е бил направил нито едно от двете, поради което делото било прекъснато. Определението на магистратите предстои на обжалване пред Върховен административен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР