Пандите пристигнаха в Шотландия през декември 2011 г. като част

...
Пандите пристигнаха в Шотландия през декември 2011 г. като част
Коментари Харесай

Единствените гигантски панди в Обединеното кралство, които се завръщат в Китай след 12-годишен престой в Единбургския зоопарк

Пандите дойдоха в Шотландия през декември 2011 година като част от 10-годишно съглашение сред Кралското зоологическо сдружение на Шотландия (RZSS) и Китайската асоциация за запазване на дивата природа, която по-късно беше удължена с две години заради пандемията от COVID-19.

Въпреки напъните за размножаване, женската Tian Tian, ​​чието име значи Сладка, не е родила малко през това време време в Единбург с Янг Гуанг, чието име значи слънчева светлина.

Главният изпълнителен шеф на RZSS Дейвид Фийлд сподели: „ С повече от един милион типа, застрашени от изгубване, и нашият натурален свят в рецесия, Янг Гуанг и Тиен Тиен са имаше необикновено влияние, като въодушеви милиони хора да се грижат за природата.

„ Този ​​допълнителен интерес към заминаването на пандите тази година ни разреши да свържем доста повече хора с идеите за запазване, с които RZSS взе участие интензивно, и с природата по-общо. "

Прочетете повече в Sky News:
Трио в съда след античен камък, нападнат в митинга на Единбургския палат
Ултрамаратонец, който употребява кола по време на надпреварата, е неразрешено

Той добави: „ Чрез научни проучвания от нашите експертни ветеринарни екипи и екипи от гледачи, работещи дружно с Университета на Единбург, ние направихме забележителен принос за нашето схващане по отношение на плодовитостта, развъждането и ветеринарните грижи на гигантските панди – което беше от същинска изгода за напъните за отбрана на този изумителен тип в Китай.

„ Окуражаващо е, че през последните години вероятностите за огромни панди в дивата природа се усъвършенстваха, което дава същинска вяра за бъдещето. "

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР