Пандемията вече не е нещо ново. Смятам, че като общество

...
Пандемията вече не е нещо ново. Смятам, че като общество
Коментари Харесай

Ще ни връхлети ли и четвърта вълна на COVID-19?

Пандемията към този момент не е нещо ново. Смятам, че като общество ще проявим схващане, мъдрост и предвидливост и в случай че се държим както би трябвало, ще избегнем четвърта вълна на ковид. Това съобщи в утринния блок на Нова телевизия вирусологът доцент Любомира Гломб на въпрос дали пред нас се задава четвърта вълна на инфекцията.

Експертът уточни още, че " би трябвало да се опасяваме от вируса, само че в рамките на естественото ".

,,Трябва да имаме доверие на нашите специалисти и учени. Всяка седмица се секвенират не по-малко от 200 проби в нашия център и следим вариантите, които вероятно биха влезнали в страната ни``, показа Гломб.

Има българска разновидност на вируса, която в генетичния състав е довела до смяната на една от аминокиселините му. Най-вероятно ще остане едно научно доказателство, че вирусът мутира, което в действителност важи за всеки вирус. Ние, хората, също мутираме, защото всичко живо мутира, само че при вирусите тази скорост е по-голяма, тъй като те се развъжда единствено в границите на няколко часа, изясни вирусологът.

По думите ѝ вирусът ще се отдалечава от своя предходник от Ухан, поради което 34 разновидности са една естествена численост за година и половина, само че предизвести, че разновидностите биха могли да станат и повече, в случай че хората го позволим.

В умозаключение доцент Гломб акцентира, че само имунизацията и построяването на групов имунитет може да прекрати циркулацията на всеки един патоген измежду обещано население, давайки за образец едрата шарка
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР