Пандемията във Великобритания отслабва, а репродуктивното число на вируса е

...
Пандемията във Великобритания отслабва, а репродуктивното число на вируса е
Коментари Харесай

Разпространението на Covid-19 намалява във Великобритания

Пандемията във Англия отслабва, а репродуктивното число на вируса е намаляло под 1 за първи път от юли, подсилвайки очакванията за разхлабване на някои ограничавания идващия месец, съобщи Ройтерс.

Публикувани през днешния ден оценки демонстрираха, че репродуктивното число, измерващо равнището на предаване на болестта, в този момент е сред 0,7 и 0,9. Това е лек спад спрямо предходната седмица, когато цената му беше сред 0,7 и 1. Числото пада под 1 за първи път от над шест месеца.

Отделни данни, оповестени през днешния ден, демонстрираха също по този начин, че е регистрирано намаляване на разпространяването на Covid-19 в Англия. Националната статистическа работа съобщи, че близо един на всеки 80 индивида се е заразявал през седемдневния интервал, приключил на 6 февруари, а предходната седмица съотношението е било едно на 65.

В Англия работи карантина от 5 януари, а учебните заведения са затворени за множеството възпитаници. Според министри вероятно разхлабване на ограниченията ще зависи от данните през идната седмица, като се чака да бъде направено известие на 22 февруари.

Бързата имунизация във Англия също може да спомага за увещание на държавното управление да анулира карантинните ограничения, макар че има паника по отношение на успеваемостта на имунизацията против новите разновидности на ковид.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР