Пандемията увеличава риска от измами при търсенето на работа в

...
Пандемията увеличава риска от измами при търсенето на работа в
Коментари Харесай

Пандемията увеличава риска от измами при търсенето на работа в чужбина

Пандемията усилва риска от измами при търсенето на работа в чужбина, предизвестяват от Главната ревизия по труда (ГИТ) с оглед активизирането на дейностите в селското стопанство, ресторантьорството и хотелиерството, строителството и други, които са свързани със усилване на трудовата подвижност. Инспекцията се обръща със препоръки към търсещите работа защо да внимават, кои са сигналите за машинация и най-често срещаните нередности.

Проверете изискванията за влизане в другата страна

Задължително е преди потегляне искащите да работят в чужбина да бъдат осведомени с изискванията за влизане в приемащата страна по отношение на въведените противоепидемични ограничения. Информация е оповестена на уеб страницата на Министерството на външните работи, в рубриката.

Отказът от директен контакт е сигнал за машинация

Една от най-сигурните индикации за допустима машинация е, когато предлагащите претовареност отхвърлят директен контакт с търсещите работа лица, а упорстват за връзка единствено онлайн или когато срещите се провеждат отвън офис. Независимо от метода на изпращане – дали посредством компания медиатор, дружество, което обезпечава краткотрайна работа или посредством командироване в границите на осъществяване на услуги, от търсещите работа лица не следва да се изискват такси или други заплащания, свързани с процедурата по изпращането им.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР