Пандемията удари сериозно театралното и цирково изкуство. Пред фалит е

...
Пандемията удари сериозно театралното и цирково изкуство. Пред фалит е
Коментари Харесай

Кризата удари и цирковото изкуство. Как ще оцелее цирк Балкански?

Пандемията удари съществено театралното и цирково изкуство. Пред банкрут е изправен известният "Цирк дьо Солей ". Трудности болести пандемията срещна и цирк "Балкански ", призна създателят му акад. Александър Балкански.

"Фелини споделя, че циркото изкуство е най-трудното зрелищно изкуство, само че то е културата на житейския опит на нацията. Тук е разковничето - културата. Оценката на народа - на тези, които обичат това изкуство ", разяснява той пред Bulgaria ON AIR.

"Сирк дю солей " подаде документи за фалит

Заради пандемията огромна концепция за ново зрелище в напълно нов тип купол се е отсрочила. Изграждането на въпросния купол обаче е било скъпо и това е било причина за финансови проблеми около рецесията.

"Заложих моята къща, с цел да може да получим 250 хиляди евро заеми и да платим този цирк. Имах доста диалози в Министерството на културата, имаше голямо предпочитание от страна на министър Боил Банов да помогне на всички циркове. На проведената от министерството кръгла маса обаче се озовахме единствено аз и моите синове. Малките циркове са в сивата стопанска система, не са регистрирани в Съюза на артистите в България. След като игнорираш най-силните атракционни номера и не можеш да ги покажеш, какъв цирк си ти ", изясни акад. Балкански.

На формалния уебсайт на цирк "Балкански " пък се прецизира, че заради оповестеното изключително състояние в страната премиерата на игрален сезон 2020 "Юбилей " ще бъде отсрочена!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР