Пандемията стопи 7 пъти парите, които нашите изпращат на близките

...
Пандемията стопи 7 пъти парите, които нашите изпращат на близките
Коментари Харесай

Колко пъти са се стопили парите, които работещите в чужбина българи изпращат на близките си

Пандемията стопи 7 пъти парите, които нашите изпращат на околните си в България. За първите 7 месеца на годината те са превели едвам 98 милиона евро, по данни на Българска народна банка. За съпоставяне през 2019 година българите зад граница са изпратили у дома рекордните над 1 милиард евро, предава БНР.

“Това, което е значимо е ролята, които тези пари „ играят “. Едно доста постоянно правено неправилно съпоставяне е с потоците на задгранични вложения, които най-често се влагат в капитал – здания, машини и така нататък Докато емигрантските пари играят една много по-друга роля – на допълващ приход за доста семейства, изключително по-бедните. Те най-често биват харчени за храна, за гориво, за покупка на дребна техника. Тяхното стесняване в хода на рецесията е не толкоз удар в системата в стопанската система, колкото върху. Този допълващ приход изчезва и това води след себе си разширение на разликата в приходите на небогати и богати “, разяснява по БНР Адриан Николов от Института за пазарна стопанска система.
 Пандемията стопи съществено парите, които българите в чужбина изпращат у нас Пандемията стопи съществено парите, които българите в чужбина изпращат у нас
Пандемията стопи 7 пъти парите, които нашите сънародници в чужбина изпращат на околните си в България. За първите седем месеца на годин...

Според тези пари мъчно биха могли да бъдат обезщетени по различен метод, тъй като и сега не е ясно къде тъкмо отиват тези пари, които влизат от чужбина.

„ Това което може да се случи е фамилии, които преди са разчитали на подобен приход в този момент ще се извърнат към обществената система. Като принадлежности като помощи за отопление и този вид схеми за по-популярна отбрана. Това, което е по-интересно да се наблюдава е какъв брой хора са се върнали от чужбина във входа на самата рецесия. Те се явяват и евентуална нова работна мощ, в случай че останат в България. “, разясни още Николов.

Най-много пари на своите близки са изпратили работещите българи в Америка, Германия и Испания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР