Пандемията си отивам ситуацията върви към това да става ендемична.

...
Пандемията си отивам ситуацията върви към това да става ендемична.
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Пандемията си отива, вирусът става грипен

Пандемията си отивам обстановката върви към това да става ендемична. Това съобщи пред математикът проф. Николай Витанов.

„ Вирусът става като грипния т.е. той няма да си отиде напълно, само че ще стане следващият вид на грип. Предните два вируса в този момент са птичи грип и свински грип. И този ще стане някакъв грип – „ прилепов грип “ не знам по какъв начин ще го кръстят “, разяснява той.

Проф. Витанов сподели още, че в случай че преди две години знаеш по какъв начин щяха да се развият нещата нямаше да се захване със основаване на модели за прогнозиране на пандемията.

„ Предположих какво ще се излее върху мен, само че не допуснах доколко. Преди да се захвана, бях елементарен професор, който имаше проблеми с треперенето на ръката да напише формулата на листа, в този момент - след толкоз обиди против мен нямам никакви проблеми. Мога да мина и през човек, вкалиха ми нервите “, сподели той.

„ Коставаше ми много неща, първоначално косата ми не беше толкоз бяла, само че привикнах. Така цялата доктрина, която съм учил 20 година, съумях да я приложа и на процедура “, добави математикът.

Той съобщи, че в никакъв случай не е внимавал за това какво предвижда и че „ си е казвал нещата както са си “.

Професорът разяснява и демографската обстановка у нас.

„ България ще намалее с още един милион до 20 години. Това от дълго време е изчислено, въпросът е какво ще създадем по този въпрос. Смъртността ще е в основата, тъй като раждаемостта не може да се вдигне толкоз бързо, това е въпрос на дълготрайна политика “, съобщи проф. Витанов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР