Пандемията ще свърши в края на 2022 г., но това

...
Пандемията ще свърши в края на 2022 г., но това
Коментари Харесай

Експерт от СЗО: Пандемията ще свърши в края на 2022 година, но не и в България

Пандемията ще свърши в края на 2022 година, само че това важи единствено за страните, които сполучливо се борят с нея, измежду които не е България. Това съобщи пред БТВ Михаил Околийски, специалист в офиса на Световната здравна организация в България.

Според него към половината от новозаразените у нас сега сигурно са с новия вид омикрон, а позволява, че има и случаи на така наречен делтакрон, т.е. комбиниране сред делтаваринта и новия омикрон.

Данните, че омикрон е по-лек, са прекомерно оптимистични. По принцип короварисът елементарно намира неимунизираните, само че това не значи, че и имунизирани не могат да се заразят. При всички случаи обаче те ще прекарат болестта доста по-леко, сподели Околийски.

Той предизвести, че има възможност от появяването на нов вид на ковид особено в страни като Румъния и България където има ниско имунизационно покритие.

Анкетно изследване на СЗО и Министерство на здравеопазването демонстрира, че у нас същинските антиваксъри са едвам 12%, 50% от интервюираните са скептици и имат страхове, само че и потребност от диалог с тях.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР