Пандемията се разраства и случаите на коронавирус нарастват у нас. ...

Пандемията се разраства и случаите на коронавирус нарастват у нас.

Проф. Ива Христова: Пандемията се разраства

Пандемията се разраства и случаите на ковид набъбват у нас. Това сподели проф. Ива Христова, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания в " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

" Само три области имаме в жълто. Бяха пет. Всички други са трансферирали 500 на 100 000 на двуседмична зона. Някои са към този момент в тъмночервено. Виждаме към София по какъв начин се стяга обръча, което посочва, че пандемията се разраства, случаите набъбват у нас ", сподели още проф. Ива Христова.

По думите ѝ това се дължи на ДЕЛТА разновидността, който не е пощадил никого. " От друга страна на това, че младите останаха незасегнати от предходните талази. Младите въпреки всичко взеха решение, че ще им се размине и не съблюдават ограниченията най-общо казано. Много от значение е. То се изговори какво ли не-въпреки всичко да има отдалеченост, да се заобикалят събирания и да се носят маски " ы сподели още шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Според нея може да се намерения за носене на маски навън при събирания.
" Ние би трябвало да сме готови, в случай че вълната набъбва със последващи ограничения. Много тъпо е, че е толкоз невисок имунизационния обсег ", добави още проф. Ива Христова.

Източник: fakti.bg