Пандемията съкрати живота ни с година и половинаЖивотът ни е

...
Пандемията съкрати живота ни с година и половинаЖивотът ни е
Коментари Харесай

COVID-19 убива повече мъже

Пандемията редуцира живота ни с година и половина
Животът ни е най-кратък

Пандемията редуцира междинната дълготрайност на живота ни с година и половина, демонстрират данни на Евростат. След експлоадирането на пандемията от COVID-19 междинната дълготрайност на живота е намаляла в множеството страни от Европейски Съюз. Така беше нарушена наклонността от последното десетилетие за удължение на живота на хората, показват от Евростат.

Най-големият спад на междинната дълготрайност на живота е в Испания - с 1,6 години спрямо 2019 година България е на второ място със редуциране на живота с 1,5 години, а след нас са Литва, Полша и Румъния (всички със спад от 1,4 години). Средната дълготрайност на живота в България към този момент е 73,6 години и е най-малката в Европейски Съюз. За съпоставяне, в Испания е 82,4 година

Мъжете са малко по-засегнати от COVID-19 в множеството страни от Европейски Съюз, показват от Евростат. Най-голямо е понижението на продължителността на живота на мъжете в България (-1,7 години), Латвия и Полша (по -1,5 години), както и в Испания и Румъния (по -1,4 години).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР