Пандемията продължава да засяга Европа в изключително висока степен. Почти

...
Пандемията продължава да засяга Европа в изключително висока степен. Почти
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: С едни от най-меките мерки сме в Европа

Пандемията продължава да визира Европа в извънредно висока степен. Почти всеки ден се слагат върхове и по болни, и по умряли. Това сподели на постоянния брифинг за разпространяването на COVID-19 у нас основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

Всички области в България са в алено. Средната заболяемост доближи 518 на 100 000. България се намира на 14-то място по заболяемост от 30-те страни в Европа и на 7-мо място по 14-дневна смъртност. България, като страна с едни от най-меките ограничения, съумява да задържи смъртност и заболяемост към междинната за Европа. Тези индикатори демонстрират, че системата се оправя, съобщи доцент Кунчев.

14-дневната заболяемост и смъртност, за жалост, продължава да върви стръмно нагоре. Втора седмица вършим над 1000 теста на 100 000 население, което ни дава вяра, че данните са достоверни, уточни той.

Той акцентира, че характерните препарати като хидроксоклорокин и ремдесивир имат място за лекуване на ковид единствено когато лекарят реши. Трябва да е пределно ясно на жителите, че закупуването на антибиотици е ненужно и по никакъв метод няма да ги защищити, означи основният държавен здравен контрольор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР